Om oss

Skansens folkdanslag är en ideell förening som grundades 1892. Danslagets huvuduppgift är att genomföra folkdansuppvisningar på Skansen under sommarsäsongen. Den ordinarie uppvisningssäsongen inleds den 1 maj och pågår fram till slutet av september varje år. Under den mest intensiva turistsäsongen (midsommar-augusti) har vi uppvisningar alla veckodagar utom måndagar. Skansens Folkdanslag har ca 65 olika danser på repertoaren och dessa dansas enligt ”Skansentradition”. Vi dansar på Tingsvallen, vid regn är vi i Bragehallen.

 Vi deltar även på julmarknaden och diverse andra aktiviteter på Skansen. Det går också bra att hyra oss för en uppvisning till ett företagsevent eller dylikt, läs mer om det under ”Kontakt”.

 Föreningen har ca 140 medlemmar som är mer eller mindre aktiva. Vi är en förening med stark social prägel och har genom åren medverkat på ett flertal folkdansfestivaler runt om i Europa och andra delar av världen.

 Våra dräkter kommer från olika delar av Sverige och vi lånar dem av Skansens klädkammare. Vi har också förmånen att alltid dansa till levande musik som framförs av Skansens spelmän.